torsdag 29 mars 2012

Sammanfattning av matkassen

Äntligen lite tid övers att sammanfatta våra matkasse från butik24 - Ica Ekängen. Efter en vecka med matkasse känns som jag är inte så jätte imponerad.

Det är absolut smidigt då man får det hemlevererat och du har 5 st recept som är bara att följa.

Vi som har allergi var positivt överraskade över att de faktiskt gick bättre än väntat med recepten. Däremot önskade jag att de hade mer konkret tips på laktosfria basprodukter (maizena) och sen som min vän nämnde: varför fick ni salladsost när det finns laktosfri halloumi? Tycker att matkassarna som är allergi anpassade eller som i detta fall laktosintoleranta, att de ska anpassa receptet vart efter de dyker upp nya laktosfria produkter. I det här fallet misstänker jag att receptet har bara hängt med utan att se över den.

Mängden mat var ju verkligen positivt överraskande! Matlådor blev de över så det räckte till! Som ni ser så vet ni vad vi åt i början av veckan, när vi hade lagat 3 av 5 rätterna i helgen. Att portionerna är stora är det ingen tvekan om och är du en viktväktare så kan du lätt räkna portionerna till fler personer och där med få ner poängen och mer matlådor in i frysen!



Tillagningstiden stämde tyvärr inte ens i närheten av vad man angav, utan man kunde nästan räkna in det dubbla och att laga middag nästan 1h på en vardag efter jobb och förskola var ingen drömscenario.

Mängden grönsaker var absolut bättre än vad vi har i normala fall, men kan nog av många ändå tyckas vara för lite. Dock vi var väldigt positiva, tyvärr skulle ju inte matkassen funka i fortsättningen, då nu morot får uteslutas i fortsättningen när pollensäsongen är igång. Så frysta produkter är ju verkligen inte ett alternativ i fortsättningen (som de oftast innehåller morot) och det kan göra att mycket mat kan bli bortslängt, inte bra!

Recepten i sig var bra, medel nivå höll dem sig! Betyg sammanfattningsvis 4 av 5 är ju inte dåligt. Men skulle jag ha fått en vecka till med likadant kasse skulle betyget snabbt förvandlas till mycket sämre. Jag blev väldigt förvånad över att man har valt att lägga 3 rätter under samma vecka med curry i.. visst att vi älskar curry, men även vi kunde känna efter några dagar: att ja curry i all ära men varje dag?

Huvudsyftet med att vi valde att prova en matkasse, var för att förenkla vardagen. Däremot blev det precis det motsatta! De krävdes mer tid, mer tålamod och mer jobb (städningen efter stökigare kök). Att prova nya recept är alltid roligt, men att göra det 5 ggr i veckan är inget för våra familj. Vi är normala svenssson som kan lagom mycket om matlagning och behöva avancera sig varje dag till en nivå som är inte oss, blev bara alldeles för stressigt! Att utöver det behöva tänka hur det passar alla i familjen, då inräknat med att en som är kräsen liten kille och en som går på viktväktarna, kanske inte var drömmen för en matkasse. Däremot gav det oss mycket inspiration att skapa "egna" matkassar och börja planera middagen på ett annat sätt där iaf en ny recept ska testas en gång i veckan.

Prisvärt? Ja kanske för 495 kr men jag undrar om inte 695 kr är lite för mycket pengar för matkassen med den standard av recept. Ifs är inte mat billigt idag. Vore ju kul att test handla allt vi fick i matkassen själva i affären.

Ja vad tyckte ni spontant när ni följde matkassen, blev ni inspirerade eller blev ni avskräckta? Dela gärna med er av era synpunkter!

Inga kommentarer: