tisdag 6 mars 2012

Broccoli- och Kasslergratäng



Vill du göra något enkelt, snabbt och super gott? Då är det här receptet ett måste! Inte bara att den har få ingredienser men kryddorna gör sitt och det blir super gott!
Jag springer på ganska mycket viktväktare recept både här och där och många som jag tycker om mycket, men pga allergier sätter de käppar i hjulen. I den här var det också tomat ursprungligen och inga kolhydrater, men men lite modifikation blev denna rätt en helt fantastiskt god rätt och en favorit som kommer nog följa med varje vecka ett tag framöver!


Broccoli- och kasslergratäng, för 4 personer

500 g Broccoli, buketter
400 g Kassler (fett bortskuret)
2 dl okokt makaroner
1 st gul Lök
1 klyfta Vitlök
3 dl mjölk
2 msk Majsstärkelse (redning), 1-2 msk
4 msk Ost riven
valfri mängd Persilja
valfri mängd Oregano

Koka makaronerna enl. förpackningen. Lägg broccolin 1 minut i kokande vatten, låt de sedan rinna av.

Hacka lök och vitlök. Strimla kasslern. Hetta upp oljan i ett stekjärn, fräs lök, vitlök och kassler i några minuter, slå i mjölken och strö på redning. Lägg broccolin och makaronerna i en ugnsfast form, skeda på kasslerfräset och smaksätt med salt och svartpeppar. Strö på ost och örter.



Tillaga gratängen i ugn, 200° i 15 minuter.

Viktväktare kommentar: De är gott och man blir mätt då rätten innehåller många mättande produkter som broccoli och kassler. Med standardmjölk och ost max 17% är rätten 8 propoints dvs. inte värre än fryst viktväktare matlåda ;-) men så mycket godare!

Inga kommentarer: