söndag 4 mars 2012

Fylld lövbiff med ris



Hoppas ni alla har haft en riktig trevlig helg! Idag visade termometern för omväxlingens skull lite minus igen, men solen sken och det såg fantastisk vacker ut för det! Igår så bjöds de på lövbiff med ris som jag haft länge i rockärmen, äntligen blev de av att göra den! Tack för inspirationen Lätt och Goda recept. Om jag säger kort och gott så här om rätten: Om jag och mannen tyckte den var god, så var det inget mot vad våra son tyckte! Han åt en och två och tre och fyra tallrikar med mat och vanliga fall dissar han risen, men såsen måste ha gjort sitt då han åt upp även det varje omgång! O tack o lov för mina camusin tabletter så kan jag använda lite fond i maten utan allt för allvarliga allergiska reaktioner :)

Fylld lövbiff med ris, för 3 personer

6 st skivor med lövbiff, ca 500g
100 g smaksatt ost (använd gärna philadelphiaost vitlök och örter)
2 msk persilja
Salt
Peppar
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 dl creme fraiche
1 msk kalvfond
Ris valfri mängd

Koka risen enligt förpackningen.
Vik ut lövbiffarna och bred på en del av färskosten. Strö på persilja.
Rulla ihop och fäst med tandpetare. Krydda med salt och peppar och stek i smör.
Tillsätt resten av osten, övrig vätska och fond.
Koka samman i 10-12 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

TIPS: Om du vill göra både en laktosfri variant och en "vanlig", så stek dessa fyllda lövbiffar i seperat stekpanna som vi gjorde. Vi stekte sonens lövbiffar utan fyllning i traktörpannan där vi hällde i sen först vätska och fond. Vi tog ur lövbiffarna och sås till sonen och sen fyllde vi på med philadelphia ost och våra lövbiffar. De finns även laktosfria och mjölkfria varianter på färsk ost, dock var det slut på affären denna gång.

Viktväktare kommentar: Såsen och fyllningen i sig är inte så poängrik utan snarare hur stora lövbiffs bitar och ris du väljer att ta tillsammans med rätter. För mig blev 2 stora lövbiff tillsammans med 2½ dl ris, vilket gjorde att rätten drog iväg på hela 15 propoints, men så god var den att de var värd varenda poäng!

1 kommentar:

Lätta och Goda recept sa...

Hej,
vad kul att höra att ni gillade rätten.
Tack snälla för din kommentar.

Ha en bra start på veckan :-)