lördag 10 mars 2012

Hemlagat Pizza med ännu en pizza deg


Ni kan nog läsa er i bloggen att de finns en och annan pizzadeg med olika recept! Jag gillar när man gör med bakpulver istället för jäst, då det alltid finns hemma. MEN jag måste erkänna att det här var den godaste botten jag gjort på länge, så vill man ha bra botten rekommenderar jag varmt denna botten (inspiration från frostrosor). Jag har modifierat om lite även påläggen, då för mycket "blask" blir att det vill inte grädda sig igenom, men med den här kombinationer blir det riktigt riktigt bra! Poäng rik? Ja kanske det, men bjud med lite sallad och unna dig ibland livets goda. Vi är ju här och nu och måste även leva också i dagen och inte alltid i framtiden, vem vet vad morgondagen har att komma med.

Blir det mello mys hos er med? Här blir det nyheter av chips och spel tillsammans med mellomusik i bakgrunden! Trevlig lördag till er alla!


Pizza med keso, tonfisk och skinka, 1 hel plåt

Botten:
25 gram jäst ( ½ paket)
2 dl fingervarmt vatten (ta inte fingervarmt direkt från kranen utan värm upp)
1 tsk salt
1 nypa socker
2 msk olja
6 dl vetemjöl

Påfyllning:
250g keso laktosfri
1 dl creme fraiche lätt
forest blend
1 burk tonfisk i vatten
250g skinka
champinjoner
1 påse (150g) riven ost max 17%
Oregano

Lös upp jästen i vattnet. Blanda ner salt, socker och olja. Arbeta in mjölet och arbeta degen smidig. Ju mer du knådar desto mer glutentrådar bildas. Låt jäsa under bakduk i 30-60 minuter innan utbakning.
Baka ut pizzan på plåten. Blanda ihop keso, creme fraiche och forest blend. Bre på pizzan. Strö över tonfisk, skivade champinjoner och skinka. Avsluta med riven ost och oregano. Grädda i ugnen 225 grader i ca 15 minuter. Servera med sallad.


Viktväktare kommentar: Pizzan blir lika god att göra utan ost, men min man tycker att ska de inte vara tomat så måste det vara iaf ost. Creme fraichen och keson kan du få i lägre fetthalt om du inte gör den med laktosfria produkter. All dessa innehåll som receptet avger ovan blir hela plåten 74 poäng. Nu är det upp till dig själv hur stor bit du vill äta, men vi dela den på 6 bitar och då blir en bit 12 poäng. Gott och värt varje poäng ;)

2 kommentarer:

Lätta och Goda recept sa...

Hemmagjord pizza är bara så otroligt gott :-)

Anonym sa...

Pizzan var verkligen jätte gott :)
Tack.

/Anne