fredag 6 april 2012

Påskmust kyckling



Ja kan man vid jul göra julmust kyckling så kan man på påsk göra påskmust kyckling och vad glad jag blir när det uppskattades både av sonen och mannen i huset också. De kanske är ändå skillnad på must och must, för julmust kycklingen har varit så där för dem övriga familjemedlemmarna i huset. Jag tycker om båda och blev otroligt glad när sonen åt med glad aptit upp maten. Mannen gav näst högst betyg idag, så vi rekommenderar denna rätt om inte annat efter påskhelgen om ni har över lite påskmust!

Påskmust kyckling, 4 personer

4st kycklingfiléer, ca 500 g
smör
2 dl lätt créme fraiche
2 dl påskmust light
1 hönsbuljongtärning
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk kinesisk soja

Tärna kycklingen. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Blanda fraiche, must, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i en traktörpanna. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min. Garnera ev med färsk rosmarin.

Viktväktare kommentar: Såsen är 6 poäng och serverar du med "normal" portion ris så blir rätten 9 poäng. Som vanligt kan du få ner poängen om du väljer mini fraiche istället och väljer själv hur stor portion ris du vill äta.

2 kommentarer:

Millas Hälsoblogg sa...

Vilken spännande rätt att ha i påskmust.

Anonym sa...

Va mycket gott du har i recept.
Kommer garanterat att prova kyckling med påskmustsås.