torsdag 12 april 2012

Fiskgratäng med spenat och parmesanost



Den här rätten har jag haft i rockärmen ett tag nu.. hittade inspirationen hos Millas Hälsoblogg... tanken var att de skulle göras måndag kväll, men som ni vet ni som följt bloggen var inte de våra bästa dag. Hur som helst har matlistan kastats om, precis som livet i övrigt. Idag hade jag planen att vara hemma i god tid och laga mat för en gång skull, men inte ens idag blev dagen så i ända. Dock blev jag otroligt glad när mannen hade bestämt att han gör receptet ändå och gott var det! En stor favorit hos oss vuxna, däremot är sonen väldigt skeptiskt till allt som är grönt.. Så nästa gång för försöka göra en variant utan spenat till honom.. några tips hur man får en kille att inse att gröna grönsaker är precis lika goda som gula och röda ;)

Fiskgratäng med spenat och parmesanost, 4 portioner

250g fryst eller färsk spenat
1 vitlöksklyfta
3 schalottenlökar
100g riven parmesanost (använd färsk inte på burk!)
400g vitfiskfilé t.ex Hokifilé
1 dl grädde (vi använde matlagningsgrädde)
salt
svartpeppar
skvätt pressad citron

Sätt ugnen på 200°
Skölj och hacka spenaten (färska)
Hacka schalottenlökarna, vitlöksklyftan
Bryn vitlök och lök i en stekpanna. Lägg i spenaten och låt allt bli varmt.
Blanda i hälften av parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
Lägg fisken i en smord ugnssäker form, salta och peppra och skvätt på lite färsk citron juice.
Lägg på spenatröran och häll på grädde. Strö resten av parmesanosten ovanpå och gratinera i ca 20-30 min

Viktväktare kommentar: Såsen i sig är 6 propoints, sen kan du välja valfri kolhydrat. Både potatis och ris passar fint. Tallriken i bilden blir 11 propoints. Gott, nyttigt och helt okej rent propoints!

2 kommentarer:

Frostrosor sa...

Verkar jättesmarrigt!

Millas Hälsoblogg sa...

Kul att du/maken gjorde denna goda rätt.