tisdag 2 november 2010

Viltskavspasta



250 g viltskav, fryst
1 msk smör
1 gul lök, skalad och hackad
2 dl kantareller
1 dl creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
1 msk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl färsk persilja, hackad (Går lika bra fryst!)
50 g parmesan riven

Fräs det frysta viltskavet med smör i panna. Hacka löken. Blanda i lök och kantareller och stek lite till. Tillsät créme fraiche, grädde, timjan, salt och peppar. Låt koka ihop något. Vänd sist i hackad persilja.

Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Häll av och om önskar så blanda i lite olivolja.

Blanda pastan med viltskavet och strö över riven parmesan!

Kommentar: Om man älskar pasta, så är det här nog en av de godaste rätterna jag själv tillagat på länge! Kan nästan jämföras med en riktig italiensk pasta! Det är så gott! Längtar redan att få äta imorgon detta till lunch, matlådan står i kylskåpet!

2 kommentarer:

Frostrosor sa...

Verkar mumsig!

Katja sa...

Nu har jag gjort denna med, fast det fick bli renskav i stället, fanns inte det andra. Sen så glömde jag självklart köpa timjan så fick improvisera lite, la i en köttbuljong istället för att det skulle smaka något.
Kantarellerna hoppar jag gärna över, ingen hitt, men ska testa med champinjoner nästa gång. Det var gott och alla åt av den