torsdag 25 november 2010

"Italiensk" pytt-i-panna



Inspirationen till denna maträtt kom när Frostrosor tipsade om hennes Grekisk pytt-i-panna ala Frostrosor som i sin tur hade hittat inspirationen Växelhäxan recept original här. Nu var det min tur att göra en andra variant av originalet, hade planerat att det skulle vara brie ost, men upptäckte i sista stund att det hade möglat så det fick bli istället halva pannan med Mozzarella basilika och andra halvan med mager ost och parmesanost.

400-500 gram fläskfilé
10-15 st potatis
1 rödlök
1 gul paprika
1 påse Mozzarella basilika
1 dl mager riven ost
2-3 msk Parmesanost
Forest Blend
Olja

Klyfta potatisen och lägg den i en svart långpanna.Skär köttet i skivor och strö över potatisen. Skär löken i ringar och paprikan i bitar och lägg över köttet. Ringla över lite olja och strö över Forest Blend. Vänd runt allt. Smula över osten. Grädda i 200-225 grader i ca 35 minuter. Servera gärna någon sås exempelvis tsatsiki.

Kommentar: Gött och förväntade mig inget annat! Dock är lite bortskämd med hel fläskfilé som blir saftigare i ugnen än när man skär den i skivor och blir lite torrare. Hade önskat att hade kunnat göra detta med Brie ost istället eller feta ost som det är i originalet. Men vi lägger det i göra om listan och provar då feta ost eller brie!

1 kommentar:

Frostrosor sa...

Kul med nya recept! Mozzarella basilika har jag aldrig testat! Tycker också att fläskfilé kan bli torrt i såna små bitar. Prova därför gärna t.ex. marinerad fläskkarré (marinera själv). Den är ju fetare och torkar därför inte lika lätt.