söndag 28 november 2010

Saffrankryddad kyckling (alt. quorn)



Receptet kom från viktväktare gruppen i Facebook.

Saffran passar bra i juletider men den här rätten kan avnjutas året runt!

500 g Kycklingfilé (För ett vegetariskt alternativ byt kyckling till quorn.)

1 tsk Olja

1 stånd Fänkål

1 stånd Broccoli

1 st Lök

1 st Äpple, röda (med i originalet, men vi hoppade över pga. allergi)

1 pkt Saffran

Ris för 4 personer

Tillaga ris enl. förp. Dela kycklingen i mindre bitar och bryn i olja till en fin färg. Tillsätt saffran och rör om. Dela fänkål och broccoli i mindre bitar och buketter, strimla löken. Lägg ner det i kycklingen och häll på 1 dl vatten. Låt det puttra under lock ca 10-15 minuter. Tillsätt äpplet i bitar och smaka av med salt och peppar. Servera med ris.

Kommentar: Det här blev spännande att smaka på, då mig veterligen har aldrig ätit fänkål. Och så gott det var! Hade inga förväntningar, men de här är en rätt som definitivt kommer göras flergånger och rekommenderar verkligen varmt er andra också att prova den!

1 kommentar:

Erka Perka sa...

Vad gott! Älskar saffran i alla former.