lördag 13 november 2010

Fläskfile med pesto och ost



Inspirationen till denna egna receptet kommer egentligen från Frostrosor som bjöd en annan variant av detta mat! Passade bra nu när vi kör rensa i köket

Valfri mängd fläskfile
Några matsked ICA Pesto
Några matsked Riven ost

Skär Fläskfile i mitten så det blir en skåra, där du fyller i med pesto och riven ost. Krydda med valfri krydda utanpå, vi använde salt och forest. Stäng igen med tandpetare. Förstek lite på stekpanna. Sätt in i ugnen på 220 grader i 20 minuter. Låt dra under folie några minuter innan du serverar.

Servera med egna hemlagade klyftpotatis och färdig kantarellsås.

TIPS! Kantarellsåsen blir ljuvligare om du lägger i även extra kantareller från burk, fryst eller färska.


Super gott! I original receptet är det serverad med egen gjord pesto, men funkade lika bra med färdig köpt. Vi har provat flera alternativ, men ICAs är bäst! Sen om jag inte minnst helt fel, så istället för vanlig ost var det antingen brie ost eller mozarella. Ja det skulle bli betydligt godare med sådan ost, MEN funkade lika bra med vanlig ost också! Går snabbt och enkelt när fläskfile och klyftpotatisen kan vara tillsammans i ugnen. Så resultat: Ja ibland är halvfabrikat faktiskt jätte gott ;)

1 kommentar:

Frostrosor sa...

Kul att ni lagat den igen! Om du vill ha ett till recept med fläskfilé och allt i samma ugnspanna... påminner om http://frostrosor.blogspot.com/2009/08/grekisk-pytt-i-panna-ala-frostrosor.html
Jag använde kebabkött men fläskfilé ska det egentligen vara. tror att jag bjudit er på detta någon gång.