tisdag 1 maj 2012

Valborgsafton och grillpremiär

Men vilken härlig väder vi fick till valborgsafton! O helgen, åh så härligt! Synd bara att vi är familjen pollenallergi att vi får försöka begränsa oss med att vara ute, men ändå solen är mycket roligare än gråa regniga dagar!

Våra valborg blev väldigt lugn och skön, hemma bara vi tre! Ursprungsplanerna var att träffa vänner, men då mannen fick ögoninfektion fick vi ställa in allt. Kanske lika bra det, då vi verkligen behövde rå om varandra!

Grillningen hade vi bestämt sen länge att den ska plockas fram från vinter ide till valborg och så härligt de var att äta grillat igen! Sonen åt med god aptit och sa hela tiden illa illa, han menade grilla ;-)



Förutom egenmarinerad fläskfilé, så bjöds de sallad, provade göra hasselbakspotatis (bara de små lyckades) och så klart våra sweet chili dipp sås och lite baguetter. Mums så gott det var med alla dessa härligheter!



I Finlands så är en av traditionerna att äta munkar och dricka Sima. Sima en dryck, som smakar sött och är lätt kolsyrad. Lite rusin smak är det i. Vi försöker fundera hur vi ska beskriva smaken och väljer istället kopiera från Frostrosor: "Den smakar som en söt lemonad med lite kolsyra." Receptet kan ni hitta HÄR.

Gränden vi bor i radhus, är vi en majoritet av finnar och gissa hur glada vi blir när en av grannarna väljer bjuda in oss och smaka dessa finska läckerheter! Kan säga att dem verkligen räddade våra Valborg! Inte bara att vi fick smaka dessa, så skickade de även en påse munkar och flaska Sima. Lyx!



Till kvällen lyxade vi även med både vattenmelon och prosciutto och spelade våra nyfunna kärlek sällskapsspel Carcassonne.




Ingen majbrasa vart det att se, utan de blev en lugn och skön hemma kväll, precis som vi behövde!

Hoppas ni har haft en härlig valborg!



1 kommentar:

Frostrosor sa...

Mums! Ser gott ut!