fredag 11 maj 2012

Tacopaj


Här är vi flitiga, redan fjärde receptet för veckan ;-) Fått ny inspiration med matlagning och oj vad mycket gott vi har ätit! Fredag och inget mindre än tacopaj! Den här receptet har jag gjort för länge länge sen, när jag fortfarande tålde tomat. Har gått och trott att de ska vara krossade tomater i, men till min glädje var det "bara" salsa som gick lätt och byta ut mot sweet chili. Har ni inte testat detta än, rekommenderar jag varmt att göra det! Till pajen hade jag även en egen gjort Guacamole, men de receptet sparar jag till imorgon.

Som sagt det är fredag och det är dags för fredagsmys eller? Här har vi myst hela dagen då sonen fått vattkoppor. Barn e så härliga, han går och säger hela tiden: Koppor, koppor.. nehhh vatten.. koppor! Ja tack o lov störs han inte av dem än och förhoppningsvis kommer lindrigt undan. Jag och mannen tänkte passa på spela lite, för har ju hela helgen och nästa vecka att ta hand om hemmet nu när kopporna härjar, men ack så skönt de kan få vara hemma bara.

Önskar er en härlig fredag och trevlig helg!


Tacopaj, 4-6 personer

Deg:
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
50 g margarin

Smält margarin och värm mjölken fingervarmt. Blanda ihop till en deg. Klä en pajform med degen och nagga den. Förgrädda i 200 grader ca 10 min.


Fyllning 1:
400 g köttfärs
1 hackad gul lök
1 påse taco kryddmix
1 dl vatten

Fräs färsen och löken i stekpanna. Häll i kryddmixen och vattnet, låt koka ihop.

Fyllning 2:
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
4 msk sweet chili (eller salsa medium eller hot, som på original receptet)
Vitlök, salt och peppar (använd inte dessa 3 kryddor om du gör med Sweet chili)

Blanda samman ingredienserna till fyllning 2. Häll den första fyllningen i formen och garnera valfritt (ex. tomat skivor, lökringar eller paprika). Klicka ut fyllning 2 överst och grädda i 225 grader ca 20 min.


Viktväktare kommentar: Som viktväktare äter du denna typ av mat mindre portion och därför räknar jag pajen för 6 personer istället. Själva botten är redan gjort på lättmjölk och där med går det inte att dra ner på poängen om du inte har någon annan magrare variant av pajdeg. Vad det gäller fyllning går det inte dra ner på något mer än fraiche, då vi använder laktosfritt är de magraste lätt vi får använda. MEN slutsumma i det hela ändå är att hela pajen är 11 propoinst och absolut värt varje tugga, då det är otroligt mättande också! Servera med en sallad så blir det toppen!



Inga kommentarer: