söndag 20 maj 2012

Pizzabullar


God morgon! Tänk att det är sista dagen av långledigheten, men vad underbart de har varit! Vi tänkte avsluta både vattkopporna och långledigt med ett besök hos lådbilslandet. De förtjänar både sonen och vi att se honom glad och lycklig! Jag tänkte jag bjuder redan så här på morgonkvisten receptet på pizzabullarna jag gjorde till fredags grillningen. Har sett de här receptet sedan länge hos viktväktarna, men funderat hur jag ska modifiera om bullarna till en som har tomatallergi. Kom på sen att kan ju testa precis som i min keso pizza! Själv tyckte jag om bullarna väldigt mycket, men mannen som fick smaka både original och keso tyckte att originalet smakade lite mer, så mitt tips: I med mer smak i kesobullarna ;)

Hoppas ni får en fantastisk söndag!


Pizzabullar, 40 st

50 g Margarin flytande 80%
5 dl Lättmjölk 0,5%
1 pkt Jäst
1 tsk Salt
1 msk Socker
1 st Ägg
13 dl Vetemjöl

Original innehåll:
2 dl Ketchup
2 pkt Bacon eller skinka
4 dl Ost riven max 17%
2 msk Pizzakrydda

Kesobulle innehåll:
250g - 500g keso
1 dl creme fraiche
2 pkt Bacon eller skinka
4 dl Ost riven max 17%
2 msk Pizzakrydda


Rör ut jästen i fingervarm mjölk.

Tillsätt margarin, salt, socker och vetemjöl. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

Dela degen i två delar. Kavla ut varje del och fördela innehåll i original eller keso på degen.

Rulla ihop degen som en rulltårta och skär i 40 bitar.

Lägg varje bit i en form. Låt jäsa i 15-20 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och strö över pizzakrydda. Grädda i 225° i 8-10 minuter.


Viktväktare kommentar: Enligt viktväktarens sida på detta recept är original bullarna 3 propoints per bulle om du får till 40 st.

1 kommentar:

Frostrosor sa...

Pizzabullar är smaskigt! Kul att du gjorde en variant med keso! :-)