tisdag 22 maj 2012

Pasta Carbonara


God kväll där ute! Har ni tid för internet något mer, nu när solen äntligen tittar fram! Visst har de varit fantastiska dagar? Här njuts det för fullt med allt som hör till sommaren bl.a. glass och jordgubbar! Ja när värmen kommer så försvinner aptiten på mat och ännu mer på matlagning, så idag bjuder jag på en recept från förra veckan. Bilden ovan gör ingen rättvisa för denna fantastiska rätt! Snabbt, enkelt och gott!

Ha en härlig vecka!


Pasta Carbonara, 4 portioner

valfri mängd pasta
25 g smör
300 g rökt skinka
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde 15%
salt och svartpeppar
50 g parmesanost
2 msk hackad persilja

Koka pasta i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Smält under tiden smöret i en kastrull.

Skär skinkan i tärningar och häll i kastrullen. Stek 5 minuter tills den är jämnt gyllene. Rör om då och då.

Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar väl. Sätt ner värmen och höll blandningen i pannan. Låt sjuda 2 min under ständig omrörning tills det börjar tjockna men inte stelna.

Riv parmesanosten och tillsätt till äggblandningen. Låt sjuda ytterligare 1 min. Låt pastan rinna av i ett durkslag och håll den i en stor uppvärmd serveringskål. Häll över såsen och blanda väl med två gafflar eller skedar. Strö över persiljan och servera.

Viktväktare kommentar: Ja att bara titta på ingredienserna kan man nog förstå att det här är ingen viktväktare recept när man ska gå ner i vikt, men vid jämviktsprogrammet funkar det utmärkt! själva såsen är 10 poäng per portion och sen kommer till 4 points för lite pasta. Smöret går dra ner på och matlagningsgrädden går att byta ut om magrare och på så vis få ner poängen!

Inga kommentarer: