onsdag 9 maj 2012

Lövbiff i vitlökssås


Har ni längtat efter nya recept? Då får ni här en fantastisk god recept! Vi testlagade även Matvete, då pastan var slut, men rekommenderar att ni serverar såsen med pasta och riv gärna på också lite parmesan.. åhh så gott! Tom mannen upp sonens rester och sa: Den här rätten är för god för att få kastas bort ;-) Sonen älskade såsen och matvetet, men köttet fick gärna vara kvar på tallriken, men inte gör de något så länge magen får emot något :)

Lövbiff i vitlökssås, 4 portioner

400 gram lövbiff
salt och peppar
1 tsk olivolja
1 ask färskost med vitlök, à 125 g, vi använde tofulines mjölkfria med vitlök och persilja
1 burk(ar) crème fraiche, lätt
färsk oregano
färsk basilika
fullkornspasta


1. Strimla lövbiffen och stek i smöret. Krydda med salt och peppar och rör ner osten och crème fraiche.
2. Rör runt och låt koka några minuter. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. Blanda med såsen och strö över massor med färska örter. Servera gärna med en sallad.


Viktväktare kommentar: Såsen i sig är 8 poäng utan kolhydrater, men det går att dra ner både på crème fraiche till mini variant och sen ha "vanlig" färskost med vitlök. Men den här såsen är så super god så det gör inget om hela rätten blir 11 poäng, de är värt varje propoints!

1 kommentar:

Frostrosor sa...

Mmm... receptet verkar riktigt smarrigt!