onsdag 25 januari 2012

Goda fiskgrytan



Som ni minns så fick jag boken grytor och gratänger, vilket jag blev positiv överraskad till i innehåll! Majoriteten av recept är faktiskt inte med tomat i och dem de är i så finns det flertal som går att modifiera om! Trots att vi har tagit hand om halva natten en magsjuk son, så trotsa vi ödet och gjorde denna helt fantastiska goda fiskgrytan! Enkelt och super gott!

Goda fiskgrytan, 4 personer

200g vit fisk
200g lax
3-4 morötter
1 bit fänkål
½ purjolök
3 dl fiskbuljong
2 ½ dl vitt matlagningsvin
2 dl matlagningsgrädde
1 msk dill
timjan
potatis valfri mängd

Skala och hacka potatis. Dela fisken i lagom bitar. Skiva morötter, dela fänkål och strimla purjon. Koka morötter och fänkål mjuka i vinet, tillsätt buljong, grädde och dill. Låt det sjuda 5 min. lägg i fisken och sjud några min. Tillsät purjon och låt den koka med tills fisken är klar. Blanda ner kräftstjärtarna (vi tog bort pga allergi) och smaka av med timjan, salt och peppar. Servera med potatis och citron.



Kommentar: Rätten är 12 poäng per portion, men du får äta mycket och blir riktigt mätt!

1 kommentar:

Frostrosor sa...

Blir ju lite som finsk fisksoppa, fast i grytform! Verkar smarrigt!