måndag 13 september 2010

Kyckling Stroganoff



4 st kycklingsfileer
1 gul lök
200 g champinjoner
2 tsk flytande margarin
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk tomatpuré
½ hönsbuljongtärning
8 msk fraiche
hackat persilja
1 dl vatten
ris

Tina kycklingfiléerna om de tär frysta. Skär dem i centimeter tjocka strimlor. Skala och hacka löken och skölj och skiva champinjonerna.
Bryn kyckling, lök och champinjonerna i margarinet i en stekpanna på medelstark värme tills köttet är genomstekt och löken har blivit mjuk. Salta och peppra.

Blanda tomatpuré och fraiche och rör ner det och vatten i pannan. Smul över buljongtärningen och låt kycklings gryta koka upp under omrörning. Strö över persilja.

Servera med kok ris.

Kommentar: Våra absolut favorit rätt genom tiderna! Vi gör dock det utan tomatpuré då jag är allergisk mot tomat, så prova gärna båda varianterna :)

Inga kommentarer: