söndag 19 september 2010

Älggryta med svamp och senap



Från boken till du är mätt viktväktarna

valfri mängd ris
500g grytbitar av älg (alla typer av viltkött fungerar bra i detta recept)
2 tsk margarin
300g champinjoner
300g palsternackor
300g steklök
3 msk senapspulver
2 msk mango chutney
2 msk viltfond

Skala och skär grönsakerna i fina bitar, bryn dem i 1 tsk margarin - lägg dem åt sidan. Bryn köttet i resterande margarin, slå på vatten och viltfond, tillsätt senap och chutney. Låt köttet koka i 20-40 min, tillsätt grönsakerna och låt det koka ytterligare i ca 15 min. Smaka av med senap, chutney, salt och svartpeppar. Servera med kokt ris.

Kommentar: Ljuvligt! Underbart! Detta måste göras om! Ni måste prova den om ni har viltkött hemma! Rekommenderas varmt!

Inga kommentarer: