tisdag 28 september 2010

Fusili med kött och svamp



Från boken: Tills du är mätt, viktväktarna

valfri mängd pasta
2 tsk olivolja
500g oxfilé (vi använde lövbiff istället, går bra att använda vilket kött som helst)
250g champinjoner
3 schalottenlök
300g broccoli, små buketter
2 dl vitt vin (vi använde matlagningsvin)
2 tsk kalvfond (pga. allergi använde vi 2 tsk soja och krydda forest)
1 dl matlagningsgrädde
2 msk parmesanost, riven

Koka pastan enl förp och låt den svalna. Skär köttet i centimetertjocka strimlor, strimla löken och klyfta champinjonerna. Hetta upp ett teflonjärn, ringla på 1 tsk olja och stek köttet, lägg åt sidan. Hetta på nytt upp järnet och stek lök och grönsaker i några min, tillsätt vin och fond. Låt det koka in något, tillsätt grädde, pasta och kött och låt det koka upp, vänd i pasta och ost. Servera genast på varma tallrikar.

Kommentar: Blev riktigt gott, fast var skeptiskt först när vi fick inte använda kalvfond om vi lyckas ge tillräckligt med smak, men de lyckades vi.. kan bara föreställa hur mycket godare de är med fonden. Kommentera gärna om ni gör receptet.

Inga kommentarer: