lördag 21 augusti 2010

Sweet ChiliFisk



250gr räkor
2 dl riven ost
400g vit fisk
2 morötter
½ purjolök
2msk sweet chili
2½ dl matlagningsgrädde
salt, vitpeppar

Hacka purjolök, skär morötterna i slantar. Smörj en form med olja. Lägg i fisken, krydda med salt och vitpeppar. Strö över purjolök och morot. Blanda grädde och sweet chilisås. Häll över fisken och grädda i ugn 175-200 grader ca 20 minuter. Tag ut fisken, strö över räkorna och osten överst. Grädda tills osten smält.

Servera till kokt eller pressad potatis.

Betyg: Gott, dock hade väntat mig mer sweet chili smak. Kanske ska man prova nästa gång att lägga lite mer än 2msk. Att tänka på också är att skära morötterna små så det hinner bli "kokta" alternativ att man kan förkoka dem lite i vatten innan man lägger dem i ugnen tillsammans med de andra.

Inga kommentarer: