onsdag 18 augusti 2010

Fläskfile med rostade grönsaker



Ut boken: Familjekokbok 2 viktväktarna

½ kg potatis
1 bit kolråt
2 morötter
2 palsternackor
1 paket sockerärter (75g)
1 fläskfile
2 tsk olja
salt och peppar

SÅS
2 dl creme fraiche
½-1msk senap
2 msk hackad gräslök eller timjan (jag provat med timjan, jätte gott!)
salt och peppar

skala och skiva rotfrukterna. Koka dem hastigt i lättsaltad vatten (jag kokade ca 4 min ) och låt dem rinna av väl. lägg i ugnstekt form. Ringla eller spraya över olja och krydda.
Krydda och putsa fläskfile och brun den hel runt om i stekpanna. lägg filen över rotfrukterna och stek i 225 grader i 20 minuter. täck fileen med folie och låt den vila en stund innan det ska serveras. Blanda samman ingredienserna till såsen.

Betyg: Fredagsmys, god mat!!! Och vill man vara lat någon kväll, så kan man köpa frysta rotgrönsaker, så går det ännu snabbare att tillaga! Bilden visar hur det ser ut innan lägger in det i ugnen.

Inga kommentarer: