fredag 20 augusti 2010

Stekt ris med kassler, salladsgrönsaker och ägg (2 personer)





Ur tidningen: MåBra

½ strimlad purjolök
1 tsk rapsolja
3 dl kokt ris
150g kassler
1½ dl fryst grönsaksblandning (ärter, majs, paprika, saltgurka)
2 uppvispade ägg
1 msk fisksås
salt, peppar

Fräs löken hastigt i oljan, vänd ner ris, kassler och frysta grönsaker och stek tills allt är genomvarmt. Häll över äggen, låt så någon min och rör sedan runt så att allt blandar sig. Stänk över fisksåsen och smaka av med salt och peppar.

Betyg: SÅÅÅ GOTT!!! Har gjort detta nu flertal gånger och det är grymt gott! När du gör receptet för 4 personer dubbla alla ingredienser förutom fisksås och du kan gärna skippa extra saltet då det är redan ganska salt i smaken

4 kommentarer:

Katja sa...

Mums så god den var, barnen gilla den med. Tog inte i så mycket ägg, ifalla att, men barnen ville ha mer så får ta det nästa gång.

Admin sa...

Vad roligt att barnen även tyckte om det och det är ju något som går snabbt att koka ihop :))

johanna sa...

ska testa detta idag :)
ska grönsakerna vara frusna eller tinade??

Admin sa...

Frusna, de blir upptinade på pannan sen.. :)) Hoppas du tycker om, den har varit populär bland vänner :))