söndag 29 augusti 2010

Fried rice med grönsaker och ägg



Ur Buffe tidningen

3dl barmatiris
1 morot
1 röd paprika
2 salladslökar
250g sockerärter
1-2 msk olja
½ dl sweet chilisås
3 ägg
rapsolja
salt och svartpeppar

1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
2. Skala moroten. Dela och kära ur paprikan. Skär morot, paprika, sockerärter och salladslök i strimlor.
3. Stek grönsakerna i 2 msk olja i en stor stekpanna ca 3 minuter. Krydda med ½ tsk sal och 1 krm peppar. Häll på sojan.
4. Tillsätt det koka riset och sweet chilisåsen. Rör om.
5. Knäck äggen över grönsaksriset. Blanda runt tills riset fått en krämig konsistens.

Kommentar: Var riktigt gott, men saknade kött. Det är inga problem att lägga till antigen kött eller kyckling.

2 kommentarer:

Johanna sa...

jätte gott
men kommer ha kyckling i nästa gång :)

Admin sa...

Vad roligt att du tyckte om det.. Ja kyckling tror jag passar kanon till receptet :)