måndag 7 februari 2011

Snabblagad Kasslergryta



Inspiration från kokboken med små ändringar

400-500g benfri kassler
½-1 st purjolök
1 burk (200g) champinjoner (vi föredrar färska)
1 msk margarin, smör eller olja
2 dl vatten + spad
½ tsk salt
1-2 st vitlöksklyfta
1 msk paprikapulver
1-2 dl créme fraiche eller matlagningsyoghurt (pga allergi använder vi istället iMat)
(i originalreceptet ska det även vara 1 msk tomatpure)

Putsa och skär kasslern i strimlor. Ansa och strimla purjolöken. Sila spadet av champinjonerna. Smält matfett i en gryta eller traktörpanna. Fräs purjolök och champinjonerna några minuter. Lägg i köttet och späd med vätskan. Salta och krydda med vitlök, tomatpuré och paprikapulver. Koka 5-10 minuter. Rör ner créme fraiche eller matlagningsyoghurt, rr om och koka ytterligare någon minut.
Bjud med kokt ris eller pasta.

Kommentar: Super gott! Vi vuxna tyckte detta mat blev en riktig hit! Provade göra en variant att ersatte créme fraichen med krossade tomater så sonen skulle få äta maten, men de var ingen hit. Svårt att laga mat åt han när man inte får smaka själv. Tror tomaten tog över för mycket av smaken. Men efterhand kom vi på att det går lika bra använda 0atly iMat istället.

2 kommentarer: