lördag 5 februari 2011

Fiskgryta med currysmak



Inspiration till denna rätt kom från kokboken

500-600 g fiskfilé
8-10 st potatis
1 purjolök
2 msk margarin, smör eller olja
1 tsk curry
2 tsk salt
2 krm peppar
2 msk saft av pressad citron
2-3 dl vatten
½ dl finklippt dill

Skölj av de färska filéerna eller skär det lätt tinade fiskblocket i bitar. Skala och skiva potatisen tunt. Strimla purjolöken. Fräs matfettet och curryn i en gryta. Varva fisk, potatis, purjolök, salt och peppar i grytan. Tillsätt citronsaft och vattnet. Sjud på en svag värme tills potatisen är mjuk och fisken vit och ogenomskinlig, ca 25 minuter. Strö över dillen. Servera rätten direkt ur grytan.

Kommentar: Blev positivt överraskad, mums så gott! Roligt när man hittar rätter där både jag och sonen kan äta utan att behöva tänka på våra allergi. Sonen sa hela tiden: mmm, mmm, mmmm och åt med god aptit. Min kära far åt två portioner så det måste verkligen har blivit mer än godkänt ;)

2 kommentarer:

Frostrosor sa...

Vad gott! Blir det mycket currysmak?

Admin sa...

Lagom kanske jag ska säga... eller det här rätten är ganska speciell då man känner tydligt att det smakar något mer än salt och peppar men kanske ändå inte curry som jag skulle svara direkt...