fredag 17 december 2010

Skink- och baconsnurror



Inspiration kommer från frostrosor . Är tänkt som glöggsnacks!

ca 24-30 stycken

1 färsk smördeg i rulle (250g), även fryst och andra storlekar fungerar, anpassa recept efter smördegen.
70 gram färskost, jag använde Philadelphia vitlök&örter
70 gram kokt skinka
½ paket tärnad bacon
3 cm bit purjolök
½ paprika, kan uteslutas (det gjorde vi)
1 dl riven ost
svartpeppar

Ägg att pensla med
1-2 dl riven ost till topping

Rulla ut smördegen. Bre på färskosten, krydda med nymalen svartpeppar. Strö på strimlad skinka och bacon. Toppa med strimlad purjo och riven ost. Rulla ihop som en rulltårta längs långsidan. Skär ut cirka 1-1,5 cm tjocka skivor (som när du gör kanelbullar) och lägg ut snurrorna på en bakplåtpappersklädd plåt. Pensla med ägg, toppa med riven ost och grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter.



Kommentar: Toppen goda! Det är svårt att sluta äta dem! Tom gästerna frågade direkt, skulle vi kunna få receptet tack! Enkelt och så gott, men dock inte poäng snålt till oss viktväktarna ;)

1 kommentar:

Frostrosor sa...

Roligt att de vart uppskattade och lyckade!