tisdag 14 december 2010

Köttfärsgryta med zuccini och ris



Inspirationen kommer från Josses barnmat, som skriver även hur vuxna ska krydda maten.

2 ½ dl okokt ris
400-500g nötfärs
1 zuccini
1 selleri
2½ dl matlagningsgrädde
Kryddor (salt, peppar eller som vi använde forest blend)
Parmesanost

1. Sätt på riset.
2. Stek köttfärs och tärnad selleri en traktörpanna med olja.
3. Tillsätt grädde och tarnad zuccini.
4. Låt det puttra ihop, blanda ner kökta riset och servera till ditt barn. När barnet har fått så tillsätter du kryddor och riven parmesan.

Kommentar: Jag och min man blev helt förälskade i maten, sonen dissade den totalt. En favorit som vi kommer göra om igen! Glömde tom ta bild när serverade vid tallriken så det fick bli en bild av matlådan istället!

Inga kommentarer: