lördag 4 december 2010

Frasstekta snittar med skinka och färskost (eller varma mackor)



Inspirationen till detta hittade jag från tidningen Amelia Jul. Tanken är att man ska bjuda dessa frasstekta snittar i glögg mingel, men receptet passar lika bra till varma mackor (så som vi åt resten av mackorna)

12 Snittar

8 skivor vitt formbröd
1 burk färskost (exempelvis Philadelphiaost, vi använde med smak av vitlök och örter)
2-3 msk mango chutney
8-12 skivor rökt skinka (beroende på tjocklek) - (går även med kokt, de gjorde vi)
Smör och olja till stekning

Tips för vego: Uteslut skinkan och lägg i lite basilikablad.

Bred ut tjock lager färskost på 4 av brödskivorna, och ett mycket tunt lager på de resterande bröden. Bred mango chutney på de första bröden med mycket ost. Lägg på skinkan. Vänd upp de resterade bröden och tryck till lätt. Kantskär bröden och skär dem i sedan 3 snittar vardera. Hit kan man förbereda. Stek dem frasiga och gyllene i smör och olja på båda sidorna i en panna med medelvärme.

Kommentar: Vi gjorde en som frasstekna snittar och de andra i smörgåsgrill. Skillnaden blev att dem blir mycket finare när man steker i stekpanna och frasigare, men däremot smälter inte osten lika mycket som i smörgåsgrillen. Vill man inte ha detta på glögg mingel kan jag verkligen rekommendera detta som recept i varma mackor. Vi gjorde flertal stycken och åt. Super gott!