fredag 17 december 2010

Saffranspannacotta



Inspiration från MåBra tidning nr 12.

Beroende vilken storlek av glas du använder. Men original receptet är tänkt till 6 st personer. 4 poäng / person (original).

4 blad gelatin
2½ dl matlagningsgrädde 15% (vi använde 4%)
5 dl mjölk 3% (vi använde 1,5%)
2 msk flytande honung
½ vaniljstång
1 kuvert saffran, ½g

Gardering: 100g Hallon

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem min. Häll grädde, mjölk och honung i en kastrull och värm försiktigt. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Tillsätt saffran och vaniljfrön i mjölkblandningen. Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i krämen. Låt den svalna och fördela den sen i små glas. Ställt det i kallt några timmar tills det stelnat. Gardera med hallon!

Kommentar: Saknade sötsmaken, saffran tog över lite för mycket! Så nästa gång lägger jag i lite mer honung alternativ hel vaniljstång. Men jag tror verkligen på den här rätten annars! Vi använde lite väl små glas då vi fick av denna rätt ca 14 st, men erkänn de vart riktigt snyggt i denna glas? Äntligen hade vi användning av dem också.. tror använt dem sist.. ja kanske 3 år sen ;)

2 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

Så himla gott det verkar!

Erka Perka sa...

Åh så gott! Har aldrig gjort saffranspannacotta själv men har ätit det på flera julbord. Mycket snyggt med snapsglaset :-)