söndag 31 oktober 2010

Pizza med keso, skinka & vitlök



Botten:
5 dl vetemjöl
25 g jäst
3 dl vatten
0,5 tsk salt

Fyllning:
250 g keso
2 dl fraiche
2 msk mjöl
salt
peppar
250 g rökt skinka
1 stor purjolök
vitlök pressad

1. Börja helst med degen (botten) 5h i förväg. Blanda samman och låt stå 4 timmar, rör sen om och låt stå 1 timme till.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Baka ut degen på smord plåt.
4. Blanda allt utom skinka och purjo till en smet. Lägg på halva smeten och finstrimlad purjo och skinka. Droppa sedan på resten av smeten. Grädda i 15 min.

Kommentar: Super gott! Måste göra om! Äntligen har jag hittat en pizza som jag kan äta! Jippii!!!! Och använd själv fantasin vad du vill ha på, skinka och purjo går att byta ut!

2 kommentarer:

Frostrosor sa...

Vad roligt att du hittat en pizza utan tomat! Det låter ju gott också med keson! Hur blir den i konsistensen när den smälter i ugnen? Som vanlig ost?

Admin sa...

Ja, jag är jätte glad för det :) De blev verkligen jätte gott med keson och konsistensen blir som med vanlig ost! Så man saknar inte osten på pizzan heller ;)