onsdag 14 september 2011

Pasta med färs- och svampsås



Såhär i höstårstiden när man verkligen kan gå till skogen och plocka sina egna svamp är det väl inte dumt om det kommer några recept på det med. Hittade receptet i en av viktväktarnas veckoböcker och har modifierat den lite som den passar oss i familjen.

Receptet är för 5 personer

Pasta valfri mängd
550 g nötfärs max 10%
Svamp, vi använde 4 färska champinjoner och 1 burk kantareller
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2,5 dl matlagningsgrädde max 4 %
1 msk vildfond (org, receptet använder dem kalvfond)
2 msk basilika, hackad
parmesan valfri mängd

Koka pastan. Hacka lök och vitlök. Fräs svampen. Fräs lök och vitlök. Tillsätt fräsen och stek den smulig. Vänd ner svamp, grädde, fond och basilika. Låt det småkoka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Strö över osten och servera med pasta och sallad.

Kommentar: Åh så gott och beviset är då när tom sonen äter med god aptit! En favorit som kommer göras oftare. Borde bara lära mig också hur man plockar sin egen svamp och förvarar det till frysen. Billigare och godare. Såsen har 25 poäng (5 poäng / port), då är det räknat utan pasta, olja du steker med och parmesan.

Inga kommentarer: