tisdag 6 november 2012

Kycklingstroganoff med ris och broccoliträd (linas matkasse)



Då var första receptet ut, ett säkert kort! Vi har ju ätit nästan likadant mat sedan tidigare, se våra kycklingstroganoff..

Mjölken och creme fraichen byttes ut till laktosfri och tomatpurén uteslöt vi pga allergi.

Hade förväntat mig mycket mer smak i denna rätt, då det var flera ingredienser mot våra "egna".. men smaken var väldigt neutral.. Helt okej tyckte vi vuxna, sonen tyckte om broccolin ;-)

Betyg 3 av 5



Kycklingstroganoff med ris och broccoliträd, 4 portioner

Ris
250 g broccoli
1 gul paprika
ca 600g kycklingsfile
1 gul lök
olja
1 vitlöksklyfta
½ msk torkad oregano
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tärning kycklingsbuljong
1 tsk honung
4 msk tomatpure (vi uteslöt)
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl creme fraiche

1. Koka 4 portionen ris enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Tärna paprika och lägg i en skål. Skär broccolin i små buketter och koka dem mjuka.

3. Finhacka lök. Strimla kycklingsfile tunt. Bryn allt i olja i en rymlig stekpanna. Pressa ner vitlöksklyfta.

4. Tillsätt oregano, salt, svartpeppar, buljong, honung och tomatpure.

5. Pudra över vetemjöl och rör runt. Tillsätt mjölk och crème fraiche under omrörning. Låt puttra på medelvärme 2-3 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.

6. Strö persilja över stroganoffen och servera till grönsakerna och ris.

Inga kommentarer: