söndag 29 juli 2012

Hallonmarinerad kyckling


Hallon och kyckling är ovanlig kombination med den är slående god! Jag blev själv väldigt chockad att de kan vara så gott. Igår bjöd jag på facebook en bild på när kycklingen låg i marinad och nu förstår ni varför den var så rosa :)

Vi skulle testa marinera kycklingspett, men gubben "råkade" komma hem med kycklinglårfile, de gick lika bra. Originalreceptet rekommenderar kycklingfile och kan tanka mig att de blir godast så!

Enjoy!


Hallonmarinerad kyckling, 4 portioner

4 kycklingfileér
2 dl hallon
1 vitlöksklyfta
En fjädedels kruka basilika, bladen
Saften av en halv apelsin
0,5 dl vitt vin (vi använde alkoholfri free)
2 msk matolja
salt och peppar

Mixa hallon, vitlök, basillika, vin och matolja till en slät marinad. Smaka av med salt och peppar.

Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera över natten.


Grilla kycklingen klar (inner-temperaturen skall vara på 70 grader) cirka 8-10 minuter på varje sida.

Servera gärna med färsk potatis och övriga valfria tillbehör.

2 kommentarer:

Millas Hälsoblogg sa...

Vad spännande det verkar. Det ska jag prova :)

Frostrosor sa...

Riktigt intressant recept! Minns när du pratade om att du skulle testa detta!