måndag 13 maj 2013

Marsmallowmousse med rörda hallon eller jordgubbar



Igår var det finsk morsdag och sista dagen för långledigheten. Själv passade jag på att testa den här urläckra receptet. Genast när jag hittade i en av tidningarna som vi fick på goodiebaggen, så visste jag att de där ska jag testa, fast med jordgubbar! De blev en riktigt succe och för er som inte gillar för sött kan jag berätta att de här är ingen sockerbomb i smaken fast det är det i ingredienserna. Kommer bli en efterrätt som görs ofta här hemma under sommaren!

Marsmallowamousse med rörda hallon eller jordgubbar, 6 portioner

400g hallon eller jordgubbar (färska eller tinade)
4 msk florsocker
2 msk koncentrerad hallon eller jordgubbssaft

Marshmallowmousse
120g marshmollows (ta gärna mini för att spara lite jobb)
140g hallon eller jordgubbar
½ dl vatten (kan uteslutas vid tinade jordgubbar)
3 msk strösocker
1,8 dl vispgrädde

Gardering:
Hallon/jordgubbar och kryddgrönt


1. Rör försiktigt samman hallon/jordgubbar, florsocker och hallon/jordgubbssaft. Fördela blandningen i små glas.

2. Marshmallowmousse: Dela marshmallow i små bitar (om du inte köpt mini). Är det svårt att dela med kniv, använd en sax. Lägg i hallon/jordgubbar, vatten och socker i en kastrull. Låt blandningen koka upp, sänk värmen och låt allt puttra i ett par minuter. Tag av från plattan och mixa med stavmixer. Tillsätt de små marshmallowbitarna och rör tills de smälter. Låt blandningen kallna helt.

3. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i marshmallowmoussen. Fördela sedan blandningen över bären i glasen. Du kan också spritsa eller klicka ut moussen. Gardera och servera!

1 kommentar:

Frostrosor sa...

Verkar jättesmarrigt och ser vackert ut!