måndag 14 maj 2012

Hasselbackspotatis


Måndag och jag borde bjuda på viktblogg, men de gör jag inte. Jag har nämligen bytt min vägdag till torsdagar istället! Jag ska börja gå på riktiga möten också, så då passar de bättre med torsdagar! Istället bjuder jag på en potatis recept som vi har testat flertal gånger, men bara lyckats en gång. Vet inte om det är ugnen som börjar ge med sig eller om recepten ljuger. Hur som helst, har du bara tålamod med tiden, så blir de här potatisen hur goda som helst!

Hoppas ni får en fantastisk vecka framför er, de är ju kort vecka!


Hasselbackspotatis, 4 portioner

8 st (ca 600 g) jämnstora potatisar
2 msk smör eller flytande margarin
0.5 tsk salt
0.5 dl ströbröd

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen.

Skär i tunna skivor men inte helt igenom. Om man lägger potatisen tex i en träsked så kan man skära utan att riskera skära igenom helt.

Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form. Pensla eller klicka ut smör på varje potatis.

Ställ in mitt i ugnen, 225°C i 25 minuter.

Ta ut formen och pensla eller klicka på ytterligare smör. Strö på salt och ströbröd.

Ställ in formen i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter eller tills den är mjuk. Vi fick baka nog ca 40-50 minuter istället för dessa 20 minuterna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad goda de ser ut :)

/Anne