torsdag 10 maj 2012

Citronkyckling med vitlök


God kväll!
Ikväll postar jag två inlägg direkt efter varandra. Den första inlägget är en god färsk ost sås som vi bjöd till denna helt fantastiska kyckling. Få ingredienser, men så gott! Älskar när det finns mycket smak! Enjoy!


Citronkyckling med vitlök, 4 portioner

3 stora vitlöksklyftor
1 citron
2 msk olivolja
2 msk smör eller margarin
4 kyclingbröstfileer a ca 150 g (funkade bra även med vanlig kycklingfilé)
3-4 msk persilja (för variation kan man även använda dill eller dragon. Använd 2 tsk om du tar torkade)
salt och peppar


Skala vitlöks klyftorna och skiva dem tunt. Använd ett zestjärn för att strimla citronskalet fint. Pressa juicen ur hälften av citronen.

Smält olja och smör på svag värme i en vid, tjockbottnat stekpanna. Stek kycklingfiléerna ca 8 min på varje sida eller till de är genomstekta. Lägg filéerna på en tallrik och håll dem varma.

Stek vitlöken i samma stekpanna i 30 sek. Tillsätt 2 msk vatten, det strimlade citronskalet och persiljan. Rör om och krydda med salt och peppar. Låt puttra någon minut och håll sedan skyn med vitlök över kycklingen. Servera.



Viktväktare kommentar: 7 propoints är själva kycklingen om man använder smör och olja enligt receptet. Självklart går det att dra ner på det och därmed minsta ner propointsen.

Inga kommentarer: