tisdag 13 november 2012

Farmors köttfärslimpa med potatis, morotstubbar och lingonsylt (linas barnmatkasse)


På söndag började sakta krafterna komma tillbaka så jag och gubben gjorde med gemensam kraft denna rätt. Hade höga förväntningar och såg verkligen framemot rätten! Farsdag och allt, kändes de som att de var skönt att "lyxa" till. Rätter blev väldigt populär, då gubben tom tog portion nr 2 och sonen åt med glatta livet allt från mattalriken - bingo! Själv upptäckte jag att de smakade absolut ingenting, men inte pga ingredienserna utan pga halsen.. men som tur var så sparade jag en matlåda och även jag fick uppleva smaken! Mmm... en favorit som kommer göras många gånger om!

Betyg 5 av 5


Farmors köttfärslimpa med potatis, morotstubbar och lingonsylt, 4 portioner

½ gul lök
ca 500 g kalvfärs
2 msk olja
1 dl mjök
2 msk kinesisk soja
½ tsk salt
2 krm peppar
1 dl créme fraiche
1 dl vatten

900 g potatis

250g morötter
150g sugar snaps
lingonsylt

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Grovriv lök och blanda med färs, olja, mjölk, soja och kryddorna.

3. Lägg färssmeten i en ugnsform och forma till en smak limpa. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter, eller till den är genomstekt.

4. Koka potatis.

5. Skala och skär morötter i stubbar. koka dem mjuka, gärna tillsammans med potatisen, i 4-5 minuter. Lägg ner sugar snaps mot slutet.

6. Rör ut créme fraiche i vatten. Häll blandningen runt köttfärslimpan i ugnsformen, när 5 minuter återstår av tillagningen.


7. Servera köttfärslimpa till nykokt potatis, morotstubbar, sugar snaps och lingonsylt.



1 kommentar:

Millas Hälsoblogg sa...

Vad gott med köttfärslimpa :)