onsdag 27 oktober 2010

Tekakor med havre (ca 20-30 st beroende på storlek)



Receptet har jag hittat från Frostrosor

2 påsar torrjäst
1 dl socker
100 gram smör
5 dl mjölk
16 dl vetemjöl
3 dl fiberberikade havregryn
5 dl vatten
Salt

Blanda torrjästen med sockret och några deciliter av mjölet i en bunke. Koka gröt av fiberhavregynen, vattnet o saltet. När gröten är klar lägg i smöret i kastrullen tills det smälter in i gröten och häll sedan i mjölken och värm till något varmare än fingervarmt, ca 40 grader. Häll grötvätskan över mjölblandningen och rör ihop. Blanda sen in resten av mjölet till fast deg. Kavla ut degen (degen behöver inte jäsa) och tryck ut cirklar med en passande form. Jag använde glas, då jag ville ha mindre och många. Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper, nagga dem och låt jäsa i cirka 30 minuter. Grädda tekakorna i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter.

Kommentar: Super gott! Gjorde utan salt och smör utan salt, så att sonen får också äta.. men lite pålägg är det lika gott ändå! EN favorit som ska göras om!

1 kommentar:

Frostrosor sa...

Roligt att brödet blev omtyckt! :-)