fredag 23 mars 2012
Pasta med grillad paprika + sallad och baguett
Dags att testa recept nr2 från matkassen. När jag läste denna rubrik grillad paprika, vred de sig i min mage. Hur ska denna rätt vara god? Paprika och jag har aldrig riktigt varit vänner, bättre vänner i tillagad form tack och lov, tanke på att i den här rätten skulle det tillagas. Allt ska testas och till min förvåning så var det faktiskt riktigt gott! Till originalet har man halloumiost, men på laktosfria kassen använder man salladsost. Kan tänka mig att gott på båda sätt. Mättande, ja som en lunch med inte som en middag konstaterade jag och mannen. Till maten hade vi även sallad som bestod av rucola och riven kålrabbi och där kunde vi tillsammans spy galla och säga BLÄ! Vi är inte fantaster av rucola, men kombinera det med surt lime och beskt kålrabbi, nej tack! Betyget av mig blev 4 stjärnor för såsen, dvs slog laxen. Fast mannen tyckte att de höll sig kanske i samma nivå, så en trea gav han för såsen. Salladen fick noll av oss! Så kompromissen för familjen fick bli 3,5 av 5 i betyg (inte tagit hänsyn då för salladen). Sonen vägrade testa såsen och salladen, åt glatt bara bröd och pasta!
Något jag måste poängtera starkt är att tiden som anges för att laga maten på är underskattat något kopiöst! Visst om man kanske är kock, men idag var vi två i köket och hjälptes åt och ändå tog denna rätt för oss från start till mål nästan dubbelt så lång tid än som beskrevs i instruktionerna. Samma sak hände med laxen!
Hoppas ni får en massa sol i helgen, trevlig helg!
Pasta med grillad paprika + sallad och baguett, 4 portioner
1 st rödlök (ca 150g)
250g halloumiost (i laktosfri salladsost 1 pkt)
500g grillad paprika
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 kruka färsk basilika
salt och peppar
ca 500g pasta (ta valfri mängd, i våra familj hade hälften räckt!)
bröd (baguetter)
65g rucola
ca 200g riven kålrabbi
1 st lime
olivolja
salt och peppar
1. Börja koka pasta. Värm ugnen enligt anvisning på brödförpackning och värm sedan bröd.
2. Strimla löken. Skär paprikan i bitar 2-3cm och tärna osten cirka 1x1cm. Finhacka vitlök.
3. Fräs lök och vitlök i olja 2-3 minuter utan att det tar färg.
4. Tillsätt paprika och ost och fräs vidare så att det blir genomvarmt. Salta och peppra.
5. Grovhacka basilika och blanda ner tillsammans med nykokt pasta (Eller servera brevid).
6. Servera pastan med bröd och en sallad.
Salladsbeskrivningen:
1. Skala och riv kålrabbi på rivjärn.
2. Blanda med rucola.
3. Ringa över lite olivolja. Pressa över lime. Salta och peppra. Blanda.
Viktväktare kommentar: Dra ner på oljan, byt ut haloumiosten mot salladsosten, så får du äta mycket mycket mer. Fördel med rätten är att du väljer själv hur mycket pasta du vill äta. Såsen är 4 poäng per portion om du väljer salladsosten. Vi hade till Icas minibaguette som är 3 poäng st. Med 50g kokt pasta och lite smör på brödet blir hela rätten 11 poäng. Mycket poäng för lite mättnad, skulle välja ta mer av såsen och skippa brödet nästa gång rätten lagas!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Håller med dig om att tiden är underskattad i rätterna som finns i matkassarna! Inte ens en kock klarar av att hinna med på den tiden som anges, har vi upptäckt. Dålig stil!
Konstigt att ni fick salladsost istället för halloumi, för de finns faktiskt laktosfri halloumi också nuförtiden.
Trevlig helg´!
Finns det? Ja då håller jag med att mycket konstigt! Trevlig helg!
Skicka en kommentar