måndag 16 januari 2012
Philadelphiabullar vintercitrus
När såg denna recept hos min vän Frostrosor, visste jag direkt att det borde jag kunna också lyckas med och det sparar mig otroligt mycket tid att baka jämfört med göra kanelbullar. Är glad att jag gjorde detta, för dem var ju super goda! Jag testade direkt med fyllning vintercitrus, men man kan även göra "original fyllning". Var mycket uppskattad av gästerna i kalas nr 1.
Philadelphiabullar vintercitrus / original
Bulldeg:
150 gram mjölkfri margarin (går bra med vanlig smör eller margarin)
5 dl laktosfri mjölk
1 paket jäst
1 tsk nystött kardemumma (ej i originalet)
1 ¼ dl socker
1 tsk salt
11-12 dl vetemjöl
Fyllning:
150 gram mjölkfri margarin (går bra med vanlig smör eller margarin)
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 gram philadelphiaost (vi använde light men upptäckte efteråt att de finns även laktosfri
Skalet från en liten citron (ej i orginalet)
Skalet från en clementin (ej i orginalet)
Gardering:
1 dl Pärlsocker
1 ägg
Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt socker, kardemumma och salt. Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så. Strö över lite vetemjöl på degen. Låt degen jäsa i 30 minuter. Platta sedan ut degen i en svart smord långpanna. Använd lite mjöl på handflatan om degen är väldigt kletig.
Smält smör och philadelphiaost. Låt det hela bli fingervarmt. Blanda med florsocker och vaniljsocker. Vill du göra vintercitrus blandar du även i riven citron och clementin.
Gör 42 hål (6x7) och fördela fyllningen i hålen (drygt 1 tesked i varje hål). Jäs i minst 15 minuter igen. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader. Skär den avsvalnade plåtbullen i 42 bitar.
Kommentar: Kanske inte mest viktväktarvänligaste recept, men glöm inte bort att inget är förbjudet när det gäller viktväktarna! Återkommer med exakt pointsvärde per bulle inom kort.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Kul att det blev lyckat och föll er i smaken!
Skicka en kommentar