tisdag 29 mars 2011
Spenatsoppa och ägg
Inspirationen till denna rätt kom från Frostrosor. De var länge sen jag åt spenatsoppa och blev väldigt sugen på att prova göra själv när såg att hon hade gjort och så fick det bli...
25 gram smör
4 msk vetemjöl
1 liter mjölk
200-300 gram fryst, hackad spenat
1 tsk salt
1 tsk socker
muskotnöt
4 kokta ägg
Smält smöret i en kastrull. Rör ner vetemjölet och rör om. Späd med mjölk, tillsätt mjölken lite i taget. Lägg i spenaten och smaka av med kryddorna. Låt koka ett par minuter. Klicka ev. i lite smör innan servering. Servera med ägghalvor.
Kommentar: Kan inte säga något annat än super gott! Tycker ni om spenatsoppa rekommenderas varmt denna recept!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar