fredag 17 december 2010
Julskinka med senapsgriljering
Inspiration från ICA
Griljering till ca 3kg julskinka
1 ägg
1 msk senap (hade vanlig mild slotts senap)
1 msk fransk senap
1 msk socker
½ dl ströbröd
Lägg skinkan i en ugnssäker form. Blanda samman ägg, de båda senapssorterna och socker. Bred blandningen över skinkan och strö över ströbrödet. Griljera skinkan mitt i ugnen i 225°C, ca 15 min tills skinkan fått fin färg. Låt skinkan kallna innan den skärs i tunna skivor och serveras på julbordet.
Kommentar: Mmm så gott! Jag tycker det är roligt att prova olika griljeringar varje år. Förra året provade jag med citron, men den tyckte vi inte om. Däremot var den här senapsgriljering underbar god!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Senapsgriljering ska det vara, en klassiker! Inga nymodigheter för mig när det gäller julskinkan! :-D
Skicka en kommentar